Kako ishranom pomoći suhoj koži

 

Za kožu možemo puno učiniti izvana – ali naravno da je važno ono što za nju možemo učiniti iznutra, prehranom. Time je možemo dodatno podržati i pomoći kod suhe kože.

 

Za vas smo pripremili 5 savjeta kako prehranom pomoći kod suhe kože:

 

Za početak: pijte dovoljno vode!

Više od 70% našeg tijela sastoji se od vode – uključujući našu kožu, koja je naš najveći organ. Kako bi naš metabolizam ispravno radio, moramo mu osigurati dovoljno tekućine – između dvije i tri litre dnevno.

 

Masti? Apsolutno, ali točno!

Nezasićene omega-3 masne kiseline, koje se nalaze u masnoj ribi kao što je losos, ali iu sjemenkama koprive, chia sjemenkama i lanenom ulju, mogu obnoviti rezerve lipida kože iznutra i stabilizirati njezinu prirodnu zaštitnu barijeru (LINK Text dry_skin_Architectural Prize).

 

Voće i povrće tretirano narančom

Jarka boja namirnica poput marelica, krkavine, mrkve te žute i crvene paprike ukazuje na visok sadržaj beta-karotena, prekursora vitamina A. Kao antioksidans, beta-karoten je vrlo učinkovit u prevenciji suhe kože i starenja procesima.

 

Svježa hrana bogata biotinom

Biotin, također poznat kao vitamin B7 ili jednostavno vitamin H, smatra se vitaminom za kožu ‘par excellence’. Dobri izvori su mu žumanjak, zobene pahuljice, losos i haringa, rajčica i špinat, mliječni proizvodi, banane i orasi. Orašasti plodovi i općenito sjemenke također su bogati vitaminom E koji dodatno podupire lipidni sloj kože i osigurava bolju hidrataciju kože.

 

Hrana s cinkom

Suha i ispucala koža koja je zategnuta ili svrbi može ukazivati ​​na nedostatak cinka u našem organizmu. Korisne su ražene i pšenične klice, sjemenke bundeve i suncokreta, tvrdi sirevi, riba i meso, kao i zobene pahuljice i leća.

 

 

Odgovori

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala