5 zlatnih pravila za sigurno uživanje na suncu

 

Sunce je izuzetno i ljeti je u njemu svakako važno uživati ​​– ali ne uvijek, ne svugdje i umjereno. Slijedite ovih 5 pravila i uživat ćete u suncu na zdrav način.

 

  1. Dajte svojoj koži vremena da se prilagodi. Započnite s kavom na jutarnjem suncu ili prošećite na kasnopopodnevnom suncu i pustite da se vaša koža postupno prilagodi.

 

  1. Odrijemajte u hladu. Izbjegavajte ljetno podnevno sunce od 11. do 16 sati i to vrijeme provedite prepuštajući se ugodnom hladu.

 

  1. Najjednostavnija zaštita od sunca je prikladna odjeća. Nosite laganu odjeću dugih rukava od prirodnih materijala kao što je lan i šešir za sunce.

 

  1. Obilno i često nanosite kremu za sunčanje. Intenzitet sunca često je jači u odredištima za odmor, osobito u južnim predjelima ili u planinama. Kremu za sunčanje nanesite u debelom sloju na nezaštićene dijelove tijela, najbolje prije izlaska iz prostorije. Odaberite zaštitni faktor (SPF) prema tipu kože i intenzitetu sunca. Naravno, plivanje smanjuje zaštitni faktor, stoga se redovito mažite kremom za sunčanje, ali imajte na umu da se time ne produžuje vrijeme zaštite.

 

  1. Zaštita od sunca ide i iznutra prema van. Beta karoten, vitamin E i antioksidansi mogu produljiti prirodnu zaštitu kože od sunca ako se redovito konzumiraju. Mrkva, borovnice, cikla, špinat, pasta od rajčice, maslinovo ulje i losos samo su neke od ukusnih namirnica koje sadrže ove zdrave tvari.

 

Želimo Vam ugodan odmor!

 

Tim Natura Kozmetike

Odgovori

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala