ZAŠTO SU ANTIOKSIDANSI VAŽNI ZA NAŠU KOŽU

 

Vjerojatno ste već čuli da antioksidansi štite stanice kože od oksidativnog stresa ili slobodnih radikala. Ali što to zapravo znači?

 

ANTIOKSIDANSI I OKSIDATIVNI STRES

 

Antioksidansi su tvari koje inhibiraju i neutraliziraju negativne posljedice uzrokovane slobodnim radikalima – koji nastaju tijekom oksidacijskih procesa. Slobodni radikali su divlje molekule koje svojim brzim širenjem svladavaju naš antioksidativni sustav i tako mogu imati negativan učinak na naše stanice. Jedna od takvih posljedica je i starenje stanica, kao i nastanak upalnih procesa.

 

Antioksidansima neutraliziramo takve negativne procese i štitimo stanice kože od oksidativnog stresa (potonji nastaje kada se pojačano stvara radikale) – čime se također usporava starenje kože ili opće propadanje tkiva.

 

Različiti aktivni sastojci u kozmetici imaju različite razine antioksidativnog djelovanja – npr. jaki sastojci su vitamini A, B i C, s druge strane imamo i niz manje jakih, kao npr. superoksid i resveratrol.

 

ZA KOGA SU PRIGODNI?

 

Antioksidansi su vrlo korisni, a i koristan sastojak u kozmetici. Budući da su toliko univerzalni, svatko ih može uključiti u svoju rutinu njege kože.

 

KAKO IH DODATI U SVOJU RUTINU?

 

Antioksidansi su često već dodani nekim proizvodima koje koristimo. Konkretno, većina proizvoda protiv starenja često sadrži barem jedan antioksidans. Općenito ih se može naći u kozmetičkim proizvodima, gdje su u kombinaciji s drugim antioksidansima ili drugim aktivnim sastojcima – odnosno rijetko su sami u proizvodu.

S vremenom predlažemo da ih uvrstite u svoju jutarnju rutinu jer će dodatno zaštititi vašu kožu od UV zračenja i pripremiti je za dan jer će neutralizirati negativne učinke dana. Naravno, možete ih koristiti i navečer. Možete ih koristiti svaki dan, no preporuča se u početku proizvod unositi svaki drugi dan kako biste pratili kako koža reagira na njega.

 

 

 

 

Odgovori

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala